Niniejsza strona internetowa i przedstawione na niej treści zostały opracowane i udostępnione wyłącznie w celach edukacyjnych. Nie należy postrzegać ich ani traktować jako materiału marketingowego. Oświadczenia zawarte na stronie internetowej nie zostały ocenione przez żaden organ regulacyjny. Informacje na temat korzyści są ściśle związane z adekwatnymi składnikami; zostały poparte dowodami naukowymi i badaniami. Treści na tej stronie nie wolno linkować, kopiować, reprodukować ani w żaden sposób rozpowszechniać w całości lub części. Nie należy podejmować żadnych działań w oparciu o zawartość tej strony.

EpiCor® - naturalny składnik suplementu diety wspierający zdrowie układu odpornościowego - logo

EPICOR®, POTWIERDZONE KLINICZNIE WSPARCIE DLA TWOJEGO SYSTEMU IMMUNOLOGICZNEGO

W przeciwieństwie do innych suplementów lub składników witaminowych, EpiCor® to kompleksowy składnik odżywczy, którego pozytywny wpływ na układ immunologiczny został wykazany badaniami klinicznymi. Codzienne przyjmowany EpiCor® pomaga w prowadzeniu bardziej zdrowego trybu życia poprzez wspieranie systemu immunologicznego, ułatwianie oddychania przez nos, jak również wpływa pozytywnie na mikrobiom jelitowy.

KLUCZOWE KORZYŚCI

EpiCor® - składnik suplementu diety służący równowadze immunologicznej - ikona
EpiCor® - składnik suplementu diety służący wsparciu mikrobiomu - ikona
EpiCor® - składnik suplementu diety wspierający odporność wiosną - ikona
EpiCor® - składnik suplementu diety wspierający odporność zimą - ikona
EpiCor® - klinicznie przebadany składnik suplementu diety wspierający zdrowie układu odpornościowego - ikona
Pole pszenicy

CZYM JEST EPICOR®?

EpiCor® to wiodący światowy pełnowartościowy składnik pochodzący z fermentacji. Pełnowartościowy składnik postbiotyczny EpiCor® został tworzony na bazie naturalnych drożdży („Saccharomyces cerevisiae” – tzw. drożdże warzelnicze lub piekarskie), który poddawany jest procesowi ściśle chronionej fermentacji i suszenia. Ponad sześć opublikowanych badań wykazało, że EpiCor® wspomaga system odpornościowy i zdrowie mikrobiomu jelitowego.

 

Przy codziennym spożywaniu, EpiCor® stanowi bezpieczny sposób by móc prowadzić bardziej zdrowe życie. EpiCor® jest produktem koszernym, wolnym od glutenu, GMO, BSE i TSE, jak również jest składnikiem wspierającym system immunologiczny osób na diecie wegańskiej.

Joga na świeżym powietrzu

RÓWNOWAGA IMMUNOLOGICZNA

Dobroczynne działanie EpiCor® na układ immunologiczny zostało wykazane w sześciu opublikowanych badaniach klinicznych przeprowadzonych na ludziach. Obejmuje to dwa opublikowane badania kliniczne przeprowadzone w zimie, jedno przeprowadzone wiosną oraz dwa inne badania dotyczące modulatorów immunologicznych, które wykazują korzystny wpływ EpiCor® na zapewnienie równowagi układu odpornościowego.

Prawidłowe trawienie

WSPIERANIE MIKROBIOMU JELITOWEGO

Jedno z opublikowanych badań klinicznych na podwójnie ślepej próbie i z kontrolowanym wykorzystaniem placebo, w którym wzięło udział 80 osób i które trwało 6 tygodni, wykazało że EpiCor® może pozytywnie wpływać na skład mikrobioty jelitowej. Przeprowadzone zostały również dwa badania modelu trawienia w celu wykazania, że EpiCor® wspiera mikrobiom jelitowy.

Zachód słońca nad polem

WSPARCIE DLA UKŁADU ODPORNOŚCIOWEGO NA WIOSNĘ

Jedno opublikowane badanie kliniczne na podwójnie ślepej próbie i z kontrolowanym wykorzystaniem placebo, w którym wzięło udział 96 osób i które trwało 12 tygodni, wykazało że EpiCor® może pozytywnie wspierać odporność organizmu i łatwość oddychania przez nos w okresie wiosennym.

Zimowy dzień

WSPARCIE DLA UKŁADU ODPORNOŚCIOWEGO ZIMĄ

Dwa opublikowane badania kliniczne na podwójnie ślepej próbie i z kontrolowanym wykorzystaniem placebo, w którym wzięło udział 116 osób i które trwało 12 tygodni, wykazało że EpiCor® może pozytywnie wspierać odporność organizmu w okresie zimowym.

Laboratorium naukowe

PRZEBADANE KLINICZNIE

Nie wszystkie badania są równie dobre. Marka EpiCor® bazuje na ponad 75 latach rozwoju nauki i badań, które przełożyły się na naszą technologię zdrowia i wellness. Naszą misją jest nie tylko spełnienie wymagań branżowych i regulacyjnych, ale wyznaczanie nowych standardów w zakresie bezpieczeństwa i wydajności. Badania dotyczące EpiCor® obejmują: siedem opublikowanych badań nieklinicznych i osiem opublikowanych badań klinicznych (1-15).

CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA

P1: Jakie są różnice między EpiCor® a innymi składnikami wspomagającymi system immunologiczny?

EpiCor® to unikalny, przebadany klinicznie pełnowartościowy składnik, któremu poświęcono 15 badań (opublikowanych). Badania kliniczne i niekliniczne wykazały, że EpiCor® wspiera system immunologiczny i zdrowie mikrobiomu jelitowego u ludzi.

 

P2: Czy należy przyjmować EpiCor® codziennie?

Nasz system immunologiczny jest codziennie poddawany nowym wyzwaniom. Nigdy nie robi sobie wakacji. EpiCor® to bezpieczny i naturalny sposób by codziennie wzmacniać system odpornościowy i mikrobiom jelitowy.

 

P3: Czy EpiCor® powinien być przyjmowany razem z posiłkami?

EpiCor® nie podrażnia żołądka jak niektóre inne składniki. EpiCor® może być przyjmowany razem z posiłkami lub nie, w dowolnym momencie dnia i w wielokrotnych dawkach. W naszych badaniach klinicznych, uczestnicy przyjmowali EpiCor® z samego rana, przed śniadaniem.

 

P4: Czy EpiCor® zawiera pszenicę, gluten, jęczmień, żyto lub owies?

EpiCor® nie zawiera glutenu z pszenicy, jęczmienia, żyta ani owsa.

 

P5: Czy EpiCor® zawiera drożdże?

Jednym ze składników stosowanych na początku procesu produkcji EpiCor® są drożdże piekarskie, tak więc po zakończeniu procesu fermentacji, EpiCor® zawiera nieco dobroczynnych nieaktywnych drożdży. Jak inne produkty, powstające w procesie fermentacji, jak: piwo, wino, chleb lub jogurt, finalny produkt znacząco różni się od swoich składników.

 

P6: Czy EpiCor® ma jakieś efekty uboczne?

EpiCor® został dokładnie przebadany pod względem jego bezpieczeństwa. We wszystkich przeprowadzonych testach i badaniach nie było ani jednego przypadku niekorzystnych efektów ubocznych. Tak jak przy wszystkich suplementach dietetycznych, rekomendujemy skontaktowanie się ze swoim lekarzem w celu określenia, jak dany suplement może wpłynąć na twoje zdrowie.

LISTA PUBLIKACJI NAUKOWYCH

  1. Schauss, A. G.; Vodjani, A., Discovery of edible fermentation product with unusual immune enhancing properties in humans. FASEB J 200620 (4), A143. [Online reference: https://www.fasebj.org/doi/abs/10.1096/fasebj.20.4.A143-c]
  2. Jensen, G. S.,  et al. An anti-inflammatory immunogen from yeast culture induces activation and alters chemokine receptor expression on human natural killer cells and B lymphocytes in vitro. Nutrition Research 200727, 327-335. [Online reference: https://www.researchgate.net/publication/257104459]
  3. Moyad, M. A.,  et al. Effects of a modified yeast supplement on cold/flu symptoms. Urol Nurs 2008, 28 (1), 50-5. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18335698]
  4. Jensen, G. S.,  et al. A double-blind placebo-controlled, randomized pilot study: consumption of a high-metabolite immunogen from yeast culture has beneficial effects on erythrocyte health and mucosal immune protection in healthy subjects.  Open Nutr J 20082, 68-75. [Online reference: https://www.embriahealth.com/media/cms/The_Open_Nutrition_Journal_F930A1A39680D.pdf]
  5. Honzel, D,  et al. Comparison of chemical and cell-based antioxidant methods for evaluation of foods and natural products: generating multifaceted data by parallel testing using erythrocytes and polymorphonuclear cells. J Agric Food Chem 2008, 56 (18), 8319-25. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6498863]
  6. Moyad, M. A., et al. Immunogenic yeast-based fermentation product reduces allergic rhinitis-induced nasal congestion: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Adv Ther 2009, 26 (8), 795-804. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
  7. Moyad, M. A., et all.  Immunogenic yeast-based fermentate for cold/flu-like symptoms in nonvaccinated individuals. J Altern Complement Med 2010, 16 (2), 213-8. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
  8. Jensen, G. S., et al.  Antioxidant bioavailability and rapid immune-modulating effects after consumption of a single acute dose of a high-metabolite yeast immunogen: results of a placebo-controlled double-blinded crossover pilot study. J Med Food 2010, 14, 1002–1010. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
  9. Evans, M., et all.  A dried yeast fermentate prevents and reduces inflammation in two separate experimental immune models. Evid Based Complement Alternat Med 2012, 2012, 7. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3328167]
  10. Possemiers, S., et al.  A dried yeast fermentate selectively modulates both the luminal and mucosal gut microbiota and protects against inflammation, as studied in an integrated in vitro approach. J Agric Food Chem 2013, 61 (39), 9380-9392. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24006902]
  11. Marzorati, M., et al.  The HMI module: a new tool to study the Host-Microbiota Interaction in the human gastrointestinal tract in vitro. BMC Microbiol 2014, 14 (1), 133. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4039060/]
  12. Jensen, G. S., et all.  Anti-inflammatory properties of a dried fermentate in vitro and in vivo. J Med Food 2014, 18(3), 378-84. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25105458]
  13. Durcray, H.A.G., et al.  Mitigation of heat stress-related complications by a yeast fermentate product. Jl  Therm Bio 2016, 60,26–32. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27503713]
  14. Pinheiro, I., et al. .A yeast fermentate improves gastrointestinal discomfort and constipation by modulation of the gut microbiome: results from a randomized double-blind placebo-controlled pilot trial. BMC Complement Altern Med 2017, 17 (1), 441. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5584023/]
  15. Ducray, H.A.G., et al.  Yeast fermentate prebiotic improves intestinal barrier integrity during heat stress by modulation of the gut microbiota in rats.  J  Appl Microbiol 2019, 127, 1192—1206. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31230390]