Tropikalny mus kokosowy

Tropikalny mus kokosowy

Rozpieść swoje kubki smakowe tropikalnym deserem, pełnym smaków lata! Jest niskotłuszczowy i bogaty w białko – przyrządzisz go szybko i łatwo. 

Pyszny sam w sobie, jak również z dodatkiem owoców sezonowych. 

Porcje: 4
Składniki:
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 porcja (15 ml) AloeMax lub Napoju Aloesowego o smaku mango
  • ½ puszki (200 ml) mleczka kokosowego o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 4 porcje (24 g) Odżywki białkowej Formuła 3
  • 1 porcja (26 g) Formuły 1 o smaku bananowym
  • Sok i skórka z limonki, starta na drobno
Metoda:
  1. Obierz mango ze skórki, usuń pestkę. 
  2. Włóż miąższ do blendera, dodaj AloeMax/ Napój Aloesowy o smaku mango, mleczko kokosowe, Odżywkę białkową Formuła 3, Formułę 1 o smaku bananowym, sok z limonki.  
  3. Zmiksuj do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. 
  4. Przelej do szklanek lub salaterek, posyp startą skórką limonki. 

Wskazówka: Jeśli masz urządzenie do robienia lodów, przygotuj bajeczny, mrożony deser na bazie tego musu!  

Składniki odżywcze na porcję:
Energia (kcal) Tłuszcz (g) Węglowodany (g) Cukier (g) Błonnik (g) Białko (g)
Na porcję 122 5 12 11 1 8

* Produkt zapewnia pełne korzyści odżywcze opisane na etykiecie tylko wówczas, gdy zostanie przygotowany zgodnie z instrukcją podaną na etykiecie