Proteinowe ciastko bananowo-czekoladowe z kubka

Proteinowe ciastko bananowo-czekoladowe z kubka

Każdemu z nas, w napadzie wilczego głodu, zdarzało się przetrząsać kuchnię z nadzieją na znalezienie ostatniego zapomnianego ciasteczka lub batonika. Teraz nie trzeba już tego robić! I co najważniejsze – nie trzeba już rezygnować ze zdrowego i pełnowartościowego posiłku nawet wtedy, gdy dopadnie nas przeogromna ochota na słodycze.

Przedstawiamy Wam przepis, który idealnie sprawdzi się w coraz dłuższe jesienne wieczory. Oto pyszne, rozkosznie kremowe i intensywne, bananowo-czekoladowe ciastko, które upieczemy w kuchence mikrofalowej. Doskonałe na poprawę humoru, szybko zapewnia organizmowi niezbędną dawkę białka. A najlepsze jest to, że do jego przygotowania wystarczy tylko kilka minut!

Składniki:
  • 2 miarki koktajlu odżywczego Formuła 1 (o smaku bananowym)*
  • 1 łyżka kakao w proszku
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 25ml mleka migdałowego
  • 1 jajko
  • 10g czekoladowych chipsów (lub posiekanej ciemnej czekolady)
Metoda:

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki w swoim ulubionym kubku lub miseczce nadającej się do stosowania w kuchence mikrofalowej. Ubijaj widelcem aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na 90 sekund na pełną moc. Po wyjęciu, poczekaj aż ostygnie i… gotowe! Ciesz się pysznym, wartościowym deserem. Smacznego!

Składniki odżywcze na porcję:
Energia (kcal) Tłuszcz (g) Węglowodany (g) Cukier (g) Błonnik (g) Białko (g)
Na porcję 236 11 21 13 7,3 16

* W przypadku, gdy przepis wymaga podgrzania składników, określona na etykiecie zawartość witamin może ulec zmniejszeniu.

** Nasz produkt dostarcza pełnię wartości odżywczych tylko wtedy, gdy jest przygotowany zgodnie z instrukcją na etykiecie.